Blogi: OK Perinnän arvot ja läheiset työkaverit tekevät Annukka Uuraisen työstä merkityksellistä

annukka-uurainen-okperinta_Small_400x1221.jpg

Jo lähes yhdeksän vuotta meillä viihtynyt Annukka Uurainen pitää OK Perintää hänelle parhaana mahdollisena työpaikkana. Annukka on ylpeä työpaikkansa hyvästä ilmapiiristä ja yrityksen määrätietoisesta työstä ihmisten auttamiseksi. 

 

 

Viihtymisen salaisuus on Annukan mukaan työnantajan joustavuudessa ja hyvässä yrityskulttuurissa.

– OK Perinnällä on hyvä olla täällä työskentelevien ihmisten vuoksi. Tuntuu kuin oltaisiin isoa perhettä, sillä kaikki tulevat toimeen keskenään ja ollaan hyvin samanhenkisiä koko firmassa, hän kertoo.

– Asiakkaiden vaikeiden tilanteiden tavoin meillä ymmärretään myös, että työntekijöidenkin elämässä voi sattua ja tapahtua. Silloin osataan toimia sen mukaisesti.

Lempeä yrityskulttuuri on avain hyvinvointiin

OK Perinnässä noudatetaan työntekijöiden yhdessä laatimia kultaisia pelisääntöjä. Työkavereiden kanssa tutustutaan ja jutellaan, jotta oltaisiin muutakin kuin ihmisiä vierekkäisissä looseissa. Nämä kulttuuriteot kaventavat kuilua ylemmän johdon ja työntekijöiden välillä.

– Täällä on avoin ja lämmin tunnelma jopa normiduunarin ja johdon välillä. Ylin johto on helposti lähestyttävää, sillä he kulkevat täällä meidän mukana ja istuvat kahvilla siellä missä muutkin.

 Lempeälle yrityskulttuurille on tarvetta, sillä elämässään haasteita kohtaavat asiakkaat aiheuttavat toisinaan vaikeitakin tilanteita.

– Kyllähän sitä on itsekin puhelimen kautta saanut kuulla olevansa milloin mikäkin. Niissäkin tilanteissa ymmärtävät kollegat ovat lähellä ja omaa harmitustaan sopii purkaa juttelemalla työkaverille asiasta.

“Kyllähän sitä on itsekin puhelimen kautta saanut kuulla olevansa milloin mikäkin.” Annukka näkee vaikeat asiakastapaukset kuitenkin ennen kaikkea palkitsevina kokemuksina. 

– Parasta vihaisten asiakkaiden kohtaamisessa on se, että saman puhelun aikana on mahdollista kokea sekä ikävä että positiivinen tilanne. Niistä hetkistä, joissa asiakasta saa oikeasti autettua ja fiiliskin muuttuu, tulee hurjan hyvä mieli.

Inhimillisellä otteella ennakkoluuloja vastaan

Annukka kantaa ylpeyttä työpaikastaan myös vapaa-ajalla – onpa hän suositellut OK Perintää työpaikaksi kampaajalleenkin. Aina omasta työstä puhuminen ei kuitenkaan ole huoletonta, sillä perintätoimistossa työskentelyyn liittyy vaivaannuttavia ennakkoluuloja. Niihin Annukka on tottunut. 

– Harvemmin ihmiset ymmärtävät sitä, että me ei olla täällä kenenkään “puolella” vaan toimeksiantajan ja asiakkaan välissä auttamassa molempia osapuolia. Niin minä olen aina ihmisille sanonut, kun kohtaan kyseenalaistavia kommentteja. On myös helppo kertoa OK Perinnästä hyvää tahtovana yrityksenä, sillä meidän palveluihin kuuluu esimerkiksi asiakkaille soittaminen, jotta heitä saataisiin autettua, hän virkkoo.

Lähes kymmenen vuoden jälkeen Annukka kokee OK Perinnän edelleen omaksi paikakseen.

– Monta kertaa viimeisen vuoden aikana olen miettinyt, että vaikka tykkään omasta työstäni todella paljon, niin olisiko melkein 10 vuoden jälkeen aika siirtyä etsimään uusia haasteita. En kuitenkaan vaihtaisi mihinkään sitä, että voin täällä tulla toimistolle ihmisten luokse, joille on helppo kertoa esimerkiksi viime yönä nähdystä unesta, hän naurahtaa.

OK Perinnästä työpaikkana kiinnostuneille Annukka vinkkaa tärkeän ominaisuuden: halun auttaa. 

 

– Uskon, että kaikilla täällä firmassa töissä olevilla on kova halu auttaa ihmisiä. Täällä voi olla ylpeä siitä missä on töissä ja mitä tekee. Nyt kun OK Perinnän brändiä on tuotu vahvasti esiin, tietää muukin maailma siitä, hän lopettaa. 

 

 

Connectaa kanssamme pysyäksesi ajantasalla uusista työpaikoista.

Teamtailor

Urasivu Teamtailorilta