Blogi: Ei omia vaan yhteisiä töitä

okperinta-teamtailor-1_Small_600x900.jpg

Lue HR-tiimin blogista, millainen on OK Perinnän yrityskulttuuri. Saatat yllättyä!


Mikäli työpaikan yhdessä kehittäminen, oman näköinen urapolku sekä tasapaino työn ja vapaa-ajan välillä ovat sinulle tärkeitä teemoja työnantajan valinnassa, voisit sopia meille.  

  

1. Yhteisöllisyys ja yhdessä kehittäminen

Yhteisöllisyys on syvällä OK Perinnän yrityskulttuurissa. Uskomme yhteistyön voimaan ja siihen, että vain yhdessä tekemällä voidaan innovoida ja kehittää toimintaa eteenpäin. Matala hierarkia OK:lla juontaa juurensa varmasti siitä, että lähdimme liikkeelle perheyrityksenä. Niin johto kuin työntekijätkin tekivät yhdessä töitä ja tämä näkyy edelleen, vaikka olemme osa suurempaa konsernia. Ajatus on, ettei ole omia vaan yhteisiä töitä. Johto on arjessa läsnä, istuu henkilökunnan kanssa kahvilla ja keskusteluyhteydet ovat välittömät.

Meillä on käytössä aloitejärjestelmä, jonne jokainen voi anonyyminä tuoda omia ideoitaan. Ideat voivat liittyä työn tehostamiseen, työssä viihtymiseen tai työn kehittämiseen. Parhaimmat ideat menevät jatkoon ja mikäli ne toteutetaan, saa idean keksijä pisteitä, joilla hän voi ostaa erilaisia palkintoja, kuten vapaapäivän. Järjestelmä on ollut hyvin aktiivisessa käytössä ja työntekijöiden loistavia ideoita on viety käytäntöön.

2. Monipuolinen urapolku - vaikka kansainvälisestikin

Työnantajan vastuulla on kouluttaa työntekijöitään säännöllisesti myös perehdytysjakson loputtua. Mitä hyötyjä kouluttamisesta sitten on työntekijälle ja työnantajalle?

* työntekijä saa kaiken mahdollisen tiedon, joka vaikuttaa omassa työssä suoriutumiseen

* koulutus antaa työtekijälle mahdollisuuden kehittää itseään

* koulutuksilla takaamme palvelun laadun

* koulutusten avulla sitoutamme työntekijät yrityksen arvoihin ja tapoihin tehdä työtä

 Meillä on monenlaisia uramahdollisuuksia, on mielenkiintosi sitten myynnissä, taloudessa, lakipykälissä tai monessa muussa. Erilaiset urapolut ovat mahdollisia, sillä meillä on monipuolinen organisaatio tukitoimintoineen. OK:lla on mahdollisuus myös kansainväliseen uraan konsernin rekryjen kautta tai osallistumalla esimerkiksi konsernin yhteisiin projekteihin.

3. Työn ja vapaa-ajan tasapaino

OK:lla pidetään tärkeänä työn ja vapaa-ajan tasapainoa. Meillä on ymmärrystä ihmisten eri elämäntilanteisiin ja pyrimme joustamaan tilanteen niin vaatiessa. Tilanteet voivat liittyä esimerkiksi opintoihin, suuriin elämänmuutoksiin tai läheisiin. Me haluamme, että esimerkiksi perhe-elämän sovittaminen työhön on mahdollista, ja siksi toiminnan keskiössä on joustavuus. 

Kuuntele työntekijöidemme ajatuksia työskentelystä OK Perinnässä: OK Perintä HR -podcast

Connectaa kanssamme pysyäksesi ajantasalla uusista työpaikoista.

Teamtailor

Urasivu Teamtailorilta