Blogi: Kehittävä työ talousosastolla

OK Perintä_Leena.jpgRento ilmapiiri ja kehittävä työ pitävät OK Perinnän ajan hermolla työnantajana

 

Tänä syksynä minulla tuli täyteen 11 vuotta OK Perinnässä ja koko sen ajan olen viihtynyt talousosastolla. Vuosien saatossa työtehtävieni sisältö on kuitenkin ollut jatkuvassa ravistelussa.

 

Yrityksen kasvun myötä koko henkilöstön määrä on kasvanut valtavasti ja työtehtävät talousosastolla ovat eriytyneet. Palkanlaskenta ja kirjanpito oli aiemmin ulkoistettu, mutta nykyään kaikki hoidetaan itse. OK Perinnässä pidetään tärkeänä, että pysytään ajan hermolla, mikä pitää työn mielenkiintoisena. Muiden töiden ohella olemme saaneet olla mukana uusien talouden, palkkahallinnon ja työajanseurannan ohjelmistojen käyttöönotossa ja muokkaamisessa. Uudet ohjelmistot ovat mahdollistaneet entistä tehokkaamman ja monipuolisemman datan käsittelyn, raportoinnin ja analysoinnin. Alan jatkuvan kehityksen seuraaminen, uusiin vaatimuksiin vastaaminen sekä ohjelmistojen kehitys pitävät huolen siitä, että uutta opittavaa ja vaihtelua riittää tulevaisuudessakin.

 

“Uutta opittavaa ja vaihtelua riittää tulevaisuudessakin.”

 

Meillä talousosastolla jokaisella on selkeät omat vastuualueemme, mutta hallitsemme myös työkaverin työtehtäviä, jotta voimme tuurata toisiamme. Kesäloma- ja flunssakausina jokainen ottaa vastuun, että kaikki tapahtuu ajallaan. Työ talousosastolla rytmittyy deadlinejen mukaan, joita on päivittäisiä, viikoittaisia, kuukausittaisia ja vuosittaisia. Tämä vaatii työntekijöiltä joustoa ja omistautumista sekä aloitteellisuutta ja priorisointikykyä. Esimerkiksi päivittäistä maksusuoritusten sisäänajoa, kohdistusta ja tilitystä sekä palkanmaksua, kuukausittaista kirjanpitoa ja raportointia konsernille ei voi siirtää tai peruuttaa teknisten haasteiden tai sen flunssa-aallon kohdatessa. Intensiivisesti rytmittyneiden tehtävien vastapainona on itsenäinen, monipuolinen ja mielenkiintoinen työ, jota on itse mahdollista päästä kehittämään. Kukin voi itsenäisesti suunnitella parhaan työjärjestyksen deadlineista koostuvien raamien sisällä. Roolimme tukitoimintoina antaa hyvän näköalapaikan koko organisaatioon ja saamme tehdä yhteistyötä laajasti eri ryhmien kanssa muun muassa neuvonnan ja ongelmien ratkaisun alueella.

 

Toisinaan talousosaston hiljaisuus tuo mieleen huopatossutehtaan heinäkuussa, sillä kaikki ovat keskittyneitä tarkkuutta vaativaan ajatustyöhönsä. Silti välillä tuuletamme ajatuksia reippaalla huumorilla ja silloin naurunremakka täyttää talousosaston. Meistä on myös hauska silloin tällöin keksiä erilaisia tempauksia piristääksemme omaa, tiimiläistemme tai koko henkilökunnan työpäivää. Joulunaluskiire puolestaan on otollista aikaa luovalle hulluttelulle ja tunnelman keventämiselle. Viime vuonna talousosasto haastoi kehitysosaston ”Christmas Battleen”, jossa vain yksi selviytyi voittajaksi hermoja raastavan tiukassa joulukoristelukisassa. Tänä vuonna julkaisimme sähköisen joulukalenterin koko henkilökunnalle ja joka päivä joulutonttu valitsi jonkun onnekkaan, joka sai pienen yllätyspaketin.

 

“Silti välillä tuuletamme ajatuksia reippaalla huumorilla ja silloin naurunremakka täyttää talousosaston.”

 

Arvostan, että saan tehdä työtä rennossa ilmapiirissä ja yrityksessämme panostetaan työssä viihtymiseen, mielenkiintoisiin työtehtäviin ja koulutukseen. OK Perinnän pyrkimys toimia esikuvana perintäalalla heijastuu koko yrityksen toimintaan, ja on hienoa ja opettavaista olla osana tätä pyrkimystä ja kehittyä yrityksen mukana.

Leena, talousassistentti

Connectaa kanssamme pysyäksesi ajantasalla uusista työpaikoista.

Teamtailor

Urasivu Teamtailorilta