Blogi: Ajatuksia työhyvinvoinnista

Tanja_kuva.jpg

Turhaan ei sanota, että hyvinvoiva työntekijä tekee työnsä hyvin.

 

Työhyvinvoinnista on puhuttu jokaisessa työpaikassa, jossa olen elämäni aikana työskennellyt. Työnantaja pystyy monin eri keinoin panostamaan henkilökunnan työhyvinvointiin, mikä meillä OK Perinnällä näkyy erittäin vahvasti. Olen itse tottunut liikkumaan paljon vapaa-ajallani ja arvostan suuresti yrityksiä, jotka panostavat henkilökunnan työhyvinvointiin. Muistan vieläkin, kun istuin työhaastattelussa ja lopussa minulle kerrottiin erilaisista eduista, mitä OK Perintä työntekijöilleen tarjoaa ja olin häkeltynyt kuinka moni niistä liittyi liikkumiseen ja työnhyvinvointiin. Turhaan ei sanota, että hyvinvoiva työntekijä tekee työnsä hyvin.

 

Tässä yrityksessä tosiaan ymmärretään se, että ihminen on kokonaisuus ja vietämme päivästämme pitkän pätkän poissa kotoa, joten toimistotiloihin, työkaluihin ja me-henkeen panostetaan mielettömästi. Meillä on paljon erilaisia ergonomiatarvikkeita ja työfysioterapeutti käy tarkistamassa jokaisen henkilön työpisteen, jotta säädöt ja asetukset ovat mukavaan työskentelyyn sopivat. Mikäli olet liikkuvaista sorttia, kuten minä itse, voit napata kävelymaton jalkojesi alle ja kävellä muutaman kilometrin työpäivän aikana samalla töitä tehden! Sähköpöydät ovat myös jokaisella, joten välillä voi myös ihan perinteisesti istua. Avokonttorissa kun ollaan, on välillä mukava tehdä etänä töitä hiljaisuudessa ja villasukat jalassa.

 

Osallistumme ajoittain yhdessä erilaisiin kisoihin ja johtoryhmämmekin on haastanut koko henkilökunnan estejuoksukilpailuun, leikkimieliseen totta kai. Meillä on vuodessa paljon tapahtumia ja tilaisuuksia, joita vietetään koko yrityksen voimin. Tällaiset tilaisuudet ovat loistavia hetkiä nostattaa me-henkeä ja oppia tuntemaan työkavereitaan vielä paremmin.

 

Paljon puhutaan mediassa siitä, että istuminen ei ole hyväksi, joten meillä OK Perinnässä halutaan pitää huolta siitä, että työntekijät pääsevät työpäivänsä aikana liikkumaan mahdollisimman paljon. Päivisin voi verkkosovelluksen kautta jumpata omalla työpisteellään konttorilla tai etänä, silloin kun se parhaiten omaan kalenteriin sopii. Kehityskeskusteluita tai erilaisia palavereja pidetään myös ulkona kävellen ja kahvitauonkin voi halutessaan viettää liikkuen. Liikunnan sanotaankin olevan paras lääke kaikkeen ja allekirjoitan tämän täysin. Parasta omasta mielestäni kuitenkin on, kun saan ottaa kaverin mukaan ja käydä työpäivän päätteeksi työpaikan kuntosalilla tekemässä hyvän treenin. Ja jos lihakset pääsevät jumittumaan on meillä mahdollista käydä urheiluhierojalla työajalla, mikä on mielestäni ihan mahtavaa! 

 

- Tanja, tiiminvetäjä

Connectaa kanssamme pysyäksesi ajan tasalla uusista työpaikoista.

Kaikki avoimet tehtävät
Teamtailor

Urasivu Teamtailorilta