Blogi: Etätyö antaa mahdollisuuden

Urasivut_Nea.jpg


Huhtikuussa aloitin OK Perinnän kesätiimissä. Ajattelin jakaa teidän kanssanne omat kokemukseni niin kesä- kuin etätyöskentelystä OK Perinnällä. 

 

Hain OK Perinnälle töihin, koska halusin oppia perinnästä. Olin kiinnostunut aiheesta erityisesti lain näkökulmasta. Olin hyvin innoissani alkaneesta työsuhteesta, koska korona oli vaikuttanut negatiivisesti monien opiskelijoiden kesätyösuunnitelmiin, joten oman alan kesätyön alkaminen tuntui tänä vuonna erityisen hienolta. 

Urasivut_Nea_Blogi1.jpg

 

OK Perintä toteutti rekrytointiprosessin etäyhteyksiä hyödyntäen. Jo haastattelusta välittyi yhteisöllinen ja rento ilmapiiri, johon oli helppo päästä mukaan. Onneksemme koko kesätiimi pääsi toimistolle perehdytysjakson ajaksi. Perehdytysjakson aikana keskityttiin muun muassa perintäprosessin sisältöön. Perehdytysjakson jälkeen tiimimme etätyöhön siirtyminen kasvoi tasaista tahtia. Odotin etätyöskentelyä mielenkiinnolla, sillä useimmat ystävistäni tekivät töitä etänä ja mielipide-eroja etätyöskentelystä oli ilmassa. Etätyöhön siirtymisessä eniten minua mietitytti, kuinka kimuranteissa tilanteissa toimittaisiin. Viestinnän tärkeys korostui.

 

Ilokseni sain huomata, että OK Perinnällä työyhteisö on myös etänä yhteisöllinen. Virtuaalikahvihetket sekä verkkopalaverit rytmittivät viikkoja. Yhteyden pitäminen kollegoihin ja esimieheen onnistui helposti verkkokeskustelualustan Teamsin avulla, näin apua sai aina kun tarvitsi.

Urasivut_Nea_Blogi2.jpg

 

Nautin etätyön tuomasta vapaudesta. Työmatkaan ei mennyt aikaa, sain nukkua pidempään ja pystyin työskennellä kokonaan toisaalla. Pääsin esimerkiksi käymään mökillä ja viettämään aikaa perheen kanssa, joka ei koulun ohessa ollut mahdollista. Kesätyöntekijän näkökulmasta en kokenut etätyössä juurikaan miinuspuolia.

 

Ymmärrän kuitenkin, että pidemmän päälle etätyön suurin heikkous on sosiaalisen kanssakäymisen vähentyminen. Avokonttorissa kysely ja avunpyyntö on väistämättäkin helpompaa. Etänä asioiden selvittäminen ottaa hieman enemmän aikaan, sillä ei voinut käydä ovensuussa pyytämässä apua. Toisaalta tämä oli myös kasvattava kokemus, joka kehitti ongelmanratkaisukykyä.

 

Kesä OK Perinnällä meni nopeasti ja opetti minulle paljon. Kaiken kaikkiaan koen, että kohdallani etätyöskentely mahdollisti minulle aktiivisemman ja vapaamman kesän kuin konttorityö olisi antanut. Ennen kaikkea opin perinnästä paljon ja haluankin kiittää tästä työmahdollisuudesta kaikkia kollegoita ja esimiehiä, joiden kanssa sain työskennellä kesän aikana. Nyt minun on aika siirtyä takaisin opiskeluiden pariin. Mukavaa syksyn jatkoa ja moikataan kun tavataan!

 

 Nea, projektiavustaja, OK Perintä 

Connectaa kanssamme pysyäksesi ajan tasalla uusista työpaikoista.

Kaikki avoimet tehtävät
Teamtailor

Urasivu Teamtailorilta